Co to tak właściwie jest żywność organiczna?

kulig w wiśle

Co to jest żywność ekologiczna ?

Informacje na tej stronie opisuje wszystkie fakty dotyczące żywności ekologicznej - czy kupujesz produktów świeżych lub przetworzonych. Na być oznakowane jako zdrowa żywność , co najmniej 95 % składników musi pochodzić z ekologicznie produkowanych roślin i zwierząt . Dowolny produkt spożywczy sprzedawany jako "ekologiczny" jest objęty przepisami UE 834/2007 i 889/2008 . Oznacza to, żeprodukt musi być wytwarzany z tymi przepisami i kontrolowane i certyfikowane przez zarejestrowanego organu certyfikacji, takiego jak Certyfikacja Soil Association .



Możesz dowiedzieć się więcej na temat żywności ekologicznej jest produkowany przez czytanie o rolnictwo ekologiczne i organiczne są jak zwierzęta hodowane .

Identyfikacji Soil Association żywności ekologicznej z certyfikatem

Wszystko żywności ekologicznej muszą zawierać numer kodu i prefiks organizmie , które go kwalifikowany , jak również organicznych logol UE . Ponadto żywność certyfikowana przez Soil Association Certification będzie również wyświetlać nasz symbol. Produkty ekologiczne muszą spełniać wszystkie wymogi prawne normalnych dla tego produktu .

Zdrowe jedzenie, a zdrowe życie


Chodzić do przeciętnego sklepu spożywczego i przed wyborem -47, 000 wyborów produktów , właściwie. I ich etykiety reklamować takie pojęcia jak niskiej zawartości tłuszczu, błonnika , na wolnym wybiegu i ekologiczne. Niektóre materia, niektóre nie. Ale te etykiety nie są nawet najbardziej skomplikowane części : Wielu naukowców mówi organicznych jest bardziej pożywne niż tradycyjnie uprawianych żywności, podczas gdy inni twierdzą, że nie jest. Tam i z powrotem, wystarczy, aby uczynić nas "jeść to, co jest dostępne , gdy jesteśmy głodni i staram się nie myśleć zbyt wiele o tym, bo to wszystko jest tak przygnębiające i mylące" pisze Maria Rodale w swojej książce, Organic Manifestu. Niestety , nie kupuje żywności ekologicznej jest błędem , który - jak człowiek - nie może już sobie pozwolić . Według nowych badań , jedzenie żywności ekologicznej może pomóc zbudować więcej mięśni i spalić więcej tłuszczu , nie wspominając już o ochronie środowiska od szkodliwych pestycydów i zwiększyć swoje szanse na zdrowe potomstwo ( Siring synów w szczególności ) . Oto 20 najpopularniejszych zdrowa żywność , aby zacząć grę .


W " najbardziej ekologiczny " pokarmy są zdrowe jedzenie . Czy jesz mięso lub są wegetarianami lub weganami ściśle , są to środki spożywcze , które są dobre dla ciebie i dla planety . 4 tygodni można zrobić przełącznik do diety pyszne , cała, zdrowa żywność , żywność , żywności lokalnych rzemieślników z mniejszymi pestycydów , hormonów, antybiotyków , zmodyfikowanych genetycznie składników lub dodatków chemicznych .
Szukasz szybkiego sposobu, aby czuć się kiepskie o sobie ? Potem zapomnieć ideę zdrowego odżywiania i jeść tylko to, co organizm chce jeść . Twoje ciało chce mięso ; organizm chce tłuszczu , organizm chce soli i cukru . Twoje ciało będzie pogodzić się z owoców i warzyw , jeśli musisz, ale tylko po wszystkim mięso , tłuszcz , sól i cukier nie ma. A co do kwestii , w których żywność pochodzi z - czy to lokalnie uprawiane , trwale podniósł , trawy karmione , na wolnym wybiegu lub wolne od pestycydów ? Twoje ciało nie daje trąbienie .
Ale ty i twoje ciało nie są jedynymi, z udziału w tej grze . Lekarz ma opinie na temat tego, co należy jeść . Więc twoja rodzina . I tak też zrobić purystów żywności , którzy ostatnio wydają się być wszędzie , twierdząc, że wszystko, co przekracza usta zostać podniesiona i zbierane i wprowadzane na rynek w odpowiedni sposób . Jeśli znajdziesz to męczące - nawet inwazyjnych - nie jesteś sam . " To jedzenie , człowiek . To tożsamość ", mówi James McWilliams ,profesor historii na środowisko w Texas State University. " Zachęcamy ludzi , aby jeść rozsądnie i cnotliwie , a następnie ustawiamy tę niezwykle wysoką poprzeczkę dla jak oni to robią . "


Koczowniczy tryb życia a dieta.

Reklama Toruń

Ludzie, którzy nie dojadają, wędrują, poszczą, polują i żywią się mięsem dzikiego zwierza, pieczonym w zawiniątku z liści, nie mają cukrzycy. Ta choroba to cena, jaką płacimy za frytki, ptasie mleczko, samochód, kanapę i telewizor. Żyjemy w cywilizacji cukru. Przez wieki zmagania się z głodem za wszelką cenę próbowaliśmy się najeść. Pierwotni zbieracze - łowcy też bywali najedzeni, ale często głodowali. Ich dieta składała się z chudego mięsa, włóknistych bulw, orzechów, sporadycznie miodu. To były czasy niskiego poziomu cukru we krwi. Wróćmy jednak do dzikiego obiadu i jego walorów. Po pierwsze, tzw. chwasty są niskokaloryczne, po drugie, niektóre wpływają na obniżenie poziomu cukru (np. liście morwy, czosnek niedźwiedzi), kolejna ich zaleta: poprawiają metabolizm, ponieważ są bogate w mikroelementy, celulozę, witaminy, polifenole i inne oksydanty. Mają właściwe proporcje kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Po czwarte, zbierając je, ruszamy się. Wreszcie po piąte, zbierając te warzywa w dzikim miejscu, mam pewność, że nie są skażone metalami ciężkimi, nawozami sztucznymi i herbicydami.
A oto i polecany przepis: Chwasty duszone z cebulką. Składniki: 3 szklanki drobno posiekanych chwastów, czyli liści pokrzywy, podagrycznika, lebiody, żywokostu, podbiału oraz, już w mniejszych ilościach, liście krwawnika, babki, bluszczyku, głuchej pokrzywy, mleczu, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1 łyżka mąki, 1 łyżka śmietany, sól do smaku. Wykonanie: posiekaną cebulę podsmażyć na rumiany kolor, dodać „jarzyny” i sól, dusić na malutkim ogniu. Oprószyć mąką i doprawić śmietaną. Podawać w niewielkich ilościach (1-2 łyżki na osobę) do gorącego posiłku.