Żyj zdrowo z GMO!

W poniższym poście przedstawiam jeszcze kilka zalet GMO:

  • Żywność modyfikowana genetycznie dłużej pozostaje świeża, co zdecydowanie ma znaczenie w jej transporcie oraz składowaniu.
  • Ponad to żywność modyfikowana genetycznie ma udoskonalony skład chemiczny,m.in.: ma zwiększoną ilość witaminy A prawie dwudziestokrotnie, podwyższoną zawartość białka, żelaza oraz zmieniony skład kwasów tłuszczowych, a wszystko to aby żyć zdrowo!
  • Biopaliwa: rośliny zmodyfikowane genetycznie mogą służyć do produkcji biopaliw.
  • Więcej jedzenia z mniejszej powierzchni, lepsza wydajność GMO sprawia, że rolnicy nie muszą zwiększać powierzchni pod uprawę, aby otrzymać większe plony.
  • Rekultywacja zanieczyszczonej gleby! Dzięki inżynierii genetycznej możemy otrzymać gatunki roślin, które będą w stanie pochłaniać znaczne ilości toksycznych substancji.


 Cherry

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz